Brandpreventie

Woningbrand

Woningbrand

“Een brand overkomt mij niet”, een gedachten die nog vele mensen hebben. Helaas komen er jaarlijks nog duizenden meldingen binnen bij de brandweer van een woningbrand. Vaak is er sprake van grote materiële schade, maar het gebeurd ook nog te vaak dat er mensen bij gewond raken of dat er zelfs dodelijke slachtoffers vallen.

Gelukkig zijn er zelf dingen te ondernemen om eventuele gevolgen van een brand te verminderen of te voorkomen. Ook voor de sluipmoordenaars als koolmonoxide en gas lekkage zijn er manieren om hier van gealarmeerd te worden.

Rookmelders

Rookmelders

Waar rook is, is vuur! Vandaar dat rookmelders vroegtijdig een brand kunnen signaleren. Wanneer wij slapen zijn wij niet meer in staat om te ruiken, alleen maar om dingen te horen. Vandaar dat de meeste mensen niet wakker worden bij rookontwikkeling. Het blijkt ook dat de meeste slachtoffers vallen door inademing van rook in hun slaap. Dan is het toch fijn om wakker gemaakt te worden van een sirene die af gaat, zodat u optijd kan vluchten.

Omdat een rookmelder zo belangrijk is in een woning vinden wij van HMC Beveiligingen dat we moeten kunnen vertrouwen op een rookmelder. Wij leveren en installeren ook enkel professionele rookmelders met een optische en thermische detector. Deze zijn uitvoerig getest en hebben een eigen systeem waarmee ze zichzelf elke minuut controleren op fouten. Dat geeft een stukje zekerheid!

Ondanks een goede rookmelder blijft het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het beste is dat er elk jaar nieuwe batterijen in geplaatst worden, de melder wordt schoongemaakt en wordt getest.

Ook zijn de rookmelders te combineren met de Jablotron 100 alarmsysteem waardoor het mogelijk wordt om alle rookmelders tegelijk af te laten gaan bij signalering en door te laten melden naar een meldkamer. Zo wordt u ook gealarmeerd wanneer u niet thuis bent en kan er direct een brandweer worden ingeschakeld.

Wanneer u het combineert met de Jablotron 100 kan u ook gebruik maken van het onderhoud waarbij ook de rookmelders jaarlijks van nieuwe batterijen worden voorzien, schoongemaakt en getest. Dit dan voor een vast bedrag, u hoeft zich nergens druk om te maken.

Koolmonoxide

Koolmonoxide

Elk jaar overlijden er in Nederland gemiddeld 11 mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Ook belanden er zo’n 150 mensen jaarlijks in het ziekenhuis. Koolmonoxide is niet te zien, te proeven en niet te ruiken. Koolmonoxide is daarmee één van de grootste sluipmoordenaars.

Koolmonoxidevergiftiging is te herkennen aan een aantal lichamelijk symptomen die lijken op een griepje. Men heeft vaak wat hoofdpijn, misselijk en vermoeid. Helemaal niet zulke gekke symptomen, maar bij een hoge concentratie aan koolmonoxide zullen er ernstigere symptomen optreden met mogelijk overlijden als gevolg.

Het ontstaan van koolmonoxide komt door slecht functionerende installaties als een geiser, kabels of cv-installaties. Door een verkeerde verbranding komt er een giftige gasmix vrij zonder kleur, smaak of geur. In ieder huis kan het optreden.

HMC Beveiligingen kan u professionele koolmonoxidemelders leveren en installeren die u optijd alarmeren wanneer er koolmonoxide optreed in uw woning. Deze zullen ook op een plek gehangen worden waar koolmonoxide het beste en snelste wordt signaleert.

Net als de rookmelders zijn deze melders ook te combineren met de Jaboltron 100 en alarmopvolging en geeft het de mogelijkheid voor jaarlijkse controle.

 

Gaslekdetector

Gaslek

Gas is heel handig, maar ook gevaarlijk. Helemaal als gas op plekken wegsluipt waar het niet de bedoeling is. Gas is over het algemeen te ruiken, maar in onze slaap zijn we niet in staat om te ruiken. Wanneer er een gaslek ontstaat kan dit erge gevolgen hebben. Een gaslekdetector alarmeert u direct door middel van een sirene wanneer er een gaslek gedetecteerd wordt.

HMC Beveiligingen levert professionele gaslekdetectoren en installeert ze op de juiste plek. Ook onze gaslekdetectoren kunnen worden gecombineerd met de Jablotron 100 en alarmopvolging en geeft het de mogelijkheid voor jaarlijkse controle.

Gratis en vrijblijvend advies


Vraag nu kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw woning en/of situatie aan.